BUITENGEVELISOLATIE EN DIRECT GELD BESPAREN?
SCHUIT TOTAAL WONEN REGELT HET VAKKUNDIG
Wilt u meer comfort en besparen op uw energiekosten? Schuit Stukadoors zijn officieel dealer van Sto. Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie: er is veel te winnen. Het grootste deel van de energiebehoefte van een huishouden bestaat namelijk uit het verwarmen van de leefruimte. Buitengevelisolatie kan zorgen voor een flinke vermindering van de stookkosten. Maar ook als het gaat over het realiseren van energiebesparende woningen heeft Schuit Stukadoors veel mogelijkheden in huis.
SCHUIT IS DESKUNDIG IN GEVELISOLATIE!
Schuit Totaal Wonen wordt op dit moment veel gevraagd voor het aanbrengen van gevelisolatie. Zowel bij nieuwbouw als bestaande bouw. Schuit Totaal Wonen werkt ook als onderaannemer. Wij denken dat u geen spijt krijgt om ons in te schakelen omdat wij werken met een compleet, systeemgecertificeerd gevelassortiment dat voldoet aan alle eisen. Wij werken met diverse ontwerpen en een gegarandeerde veiligheid van het systeem. U heeft keuze uit verschillende vormgevingsmogelijkheden en gegarandeerde systeemzekerheid door exact op elkaar afgestemde producten en systemen.
Schuit werkt met Sto vanwege de hoogste materiaalkwaliteit door het gebruik van de beste grondstoffen. Wij stellen hoge kwaliteitseisen op het gebied van milieu- en gezondheidseffecten, zodoende geven wij 10 jaar garantie op de geleverde buitengevelisolatie. Wilt u meer weten, heeft u vragen of wilt u advies op maat? Wij helpen u graag met ontwerpvraagstukken, individuele kleurconcepten voor uw eigen vormgevingsideeën.
De vele VOORDELEN VAN STO BUITENGEVELISOLATIE

- Sterk isolerende werking
- Enorme energiebesparing
- Warmte van de muur wordt volledig benut
- Beschermt tegen hitte in de zomer
- Beschermt tegen schimmelvorming
- Comfortabele woning
- Hogere isolatiewaarde dan spouwisolatie
- Met buitengevelisolatie blijven ‘oude’ gevels
beter intact in plaats van een nieuwe stuklaag. - Beschermt wand tegen temperatuurverschillen
- Voorkomt schade door spanningsverschillen
VEELGESTELDE VRAGEN OVER BUITENGEVELISOLATIE EN SPOUWISOLATIE
SCHUIT TOTAAL WONEN GEEFT U DUIDELIJK ANTWOORD
Warmteverlies van woningen en gebouwen gaat voornamelijk via de muren. Buitengevelisolatie vertegenwoordigt dan ook een enorm potentieel als het gaat om het verlagen van stookkosten. In oude gebouwen kan buitengevelisolatie het warmteverlies via de gevel met maar liefst 75% beperken. De investeringen in isolerende maatregelen kunnen zich binnen een paar jaar terugverdienen via een fikse verlaging van de stookkosten. Dit geldt zowel voor nieuwbouw als voor renovatie.
ALGEMENE INFORMATIE
Mooi en effectief isoleren, gaat dat samen?
In het ontwerp van een gevel is het de kunst om met behulp van vorm, kleur en textuur een gezicht en een eigen karakter aan een gebouw te geven. Naast esthetische waarden spelen ook de functionaliteit en duurzaamheid een cruciale rol in de waarde van een gevel. Bouwfysisch is isolatie aan de buitenzijde van de gevel de meest slimme oplossing. Niet alleen vanwege het condensprobleem, maar ook vanwege de mogelijkheid hoge RC-waardes te behalen zonder dat daar kostbare woonruimte aan verloren gaat. Dit resulteert in energiebesparing én CO2-reductie, waar ook door de overheid steeds meer op gestuurd wordt. Elk isolatiesysteem biedt talrijke combinatiemogelijkheden met decoratieve bekledingssystemen van Sto, die veel verder gaan dan alleen een kleur- of structuurselectie.
Buitengevelisolatie of spouwisolatie?
De spouwmuur is een praktische plaats om isolatie aan te brengen. Er is binnenshuis geen effect (geen ruimteverlies) en vochtproblemen doen zich alleen voor in extreme omstandigheden. Spouwisolatie is dus al een stap in de goede richting. Maar wanneer het op isolatiewaardes aankomt, zal deze methode nooit het succes van een buitengevelisolatie systeem kunnen evenaren. Bij spouwisolatie blijft de isolatiedikte beperkt tot de beschikbare spouwdikte (doorgaans 7 cm; een smallere spouw is bij jaren ‘20-’30 woningen echter geen uitzondering), waarmee slechts RC1,8 haalbaar is. Ook worden koudebruggen en kierdichtheidsproblemen niet opgelost.
Krijg ik subsidie op buitengevelisolatie?
Ja, maar de budgetten voor de Subsidie Energiebesparing Eigen Woning zijn vaak al snel volledig gereserveerd. Naast deze landelijke subsidie komt u in sommige gemeentes in aanmerking voor subsidies. Informeer hierover bij uw eigen gemeente of via deze website.
Stimuleringsmaatregelen voor buitengevelisolatie?
Op dit moment is de BTW voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden van woningen verlaagd naar 6%. Dit geldt alleen voor een woning van tenminste twee jaar oud. Het gaat daarbij om het BTW tarief voor arbeid en (in beperkte mate) voor materialen. De verlaging geldt niet voor overige ‘gewone’ verbouwingen. De btw-verlaging is een regeling van het ministerie van Financiën, die loopt via de Belastingdienst.
Wat is de RC-waarde na buitengevelisolatie?
De RC-waarde bepaald in welke mate de woning zijn warmte vasthoudt. Het effect van gevelisolatie op de RC-waarde is heel lastig te bepalen. Er zijn heel veel factoren die de RC-waarde van uw woning bepalen. Het gaat onder andere om de constructie, de dakisolatie, glaswerk, etc. In principe geven we daarom geen garanties op beloofde RC-waardes.
Hoeveel ga ik besparen door gevelisolatie?
Dat is heel lastig te bepalen omdat uw RC-waarde door veel verschillende factoren bepaald worden. En het is afhankelijk van uw stookgedrag. In het algemeen geven wij geen indicaties af als we niet een complete analyse uit kunnen laten voeren.
Welke afwerking kan ik kiezen bij buitengevelisolatie?
U kunt kiezen uit een pleisterafwerking naar keuze/stijl. Of bijvoorbeeld voor siersteenstrips. In onze showroom hebben wij diverse voorbeelden.
Buitengevelisolatie toepasbaar bij bestaande woningen?
Ja, maar niet altijd. Er kan veel ‘in de weg zitten’. Dus het is belangrijk dat u eerst nagaat of u de ruimte heeft om uw gevel met bijv. minimaal 12 centimeter dikker te maken. Stel u daarom de volgende vragen:
Heb ik voldoende ruimte achter dakgoten?
Heb ik voldoende ruimte bij het overstek?
Heb ik voldoende ruimte om het straatwerk aan te passen aan de gewenste dikte?
Heb ik voldoende ruimte bij kozijnen?
Is buitengevelisolatie zinvol bij bestaande woningen?
Ja, zie alle voordelen. Maar in de praktijk is er pas vanaf 12 centimeter dikte op de buitengevel een merkbaar verschil in RC-waarde. Vaak is het overstek daar niet op berekend of zijn er andere onderdelen zoals raamkozijnen e.d. die ‘in de weg zitten’.
Hoe zit het met mijn waterslagen?
De bestaande waterslagen moeten praktisch altijd vervangen worden en aangepast worden naar de nieuwe dikte van uw gevel.
Wat moet ik doen met mijn hemelwaterafvoer?
Per situatie moet bekeken worden of uw hemelwaterafvoer verplaatst moet worden. Bij een ruime overstek is vaak voldoende ruimte om achter de goot te ‘plakken’.
Kan een lamp ophangen aan mijn nieuwe buitengevel?
Ja dat kan. Maar het is wel goed om daar vooraf over na te denken. Door middel van een hard geperst blokken worden plekken gecreëerd waarin in combinatie met pluggen schroeven geboord kunnen worden. Hier zijn dus speciale blokken voor ontwikkeld. Het is belangrijk om vooraf te bepalen waar u lampen, naambordjes, deurbellen, etc. geschroefd wilt hebben.
Kunnen scheuren in buitengevelisolatie hersteld worden?
Ja dat kan. Daarvoor worden aparte herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Het gescheurde deel wordt vervangen, gerepareerd en weer netjes afgewerkt.
MEER WETEN over ONZe mogelijkheden?
MAAK EEN AFSPRAAK MET SCHUIT TOTAAL WONEN IN DE SHOWROOM!
Heeft u plannen voor een nieuwe badkamer, een nieuwe keuken of wilt u uw woning verbouwen? In onze uitgebreide keuken- en badkamer showroom in Putten laten wij u zien wat we in huis hebben. Maak vrijblijvend een afspraak, bel direct 0341 360 060 of maak online een afspraak.
EXTRA ZEKERHEID BIJ SCHUIT TOTAAL WONEN
WIJ ZIJN EEN CBW-erkendE WOONWINKEL
Schuit Totaal Wonen is een CBW-erkende woonwinkel, wat u niet alleen vele voordelen maar ook vooral meer zekerheid biedt. Wij hanteren de algemene CBW-erkende voorwaarden, die u extra goed beschermen, welke in samenwerking met de Consumentenbond zijn opgesteld.