Beoordeling 8.9 gebaseerd op 115 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Buitengevelisolatie

Je bent hier: Home » Afbouw & Stucwerk » Buitengevelisolatie

Is buitengevelisolatie iets voor u?

Isoleer uw buitengevel zodat u geld bespaart

Wilt u meer comfort en besparen op uw energiekosten? Schuit Stukadoors zijn officieel dealer van Sto. Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie: er is veel te winnen. Het grootste deel van de energiebehoefte van een huishouden bestaat namelijk uit het verwarmen van de leefruimte. Buitengevelisolatie kan zorgen voor een flinke vermindering van de stookkosten. Maar ook als het gaat over het realiseren van energiebesparende woningen heeft Schuit Stukadoors veel mogelijkheden in huis.

snijvoeg-bg

Veelgestelde vragen over buitengevelisolatie en spouwisolatie

Waarom buitengevelisolatie?

Warmteverlies van woningen en gebouwen gaat voornamelijk via de muren. Buitengevelisolatie vertegenwoordigt dan ook een enorm potentieel als het gaat om het verlagen van stookkosten. In oude gebouwen kan buitengevelisolatie het warmteverlies via de gevel met maar liefst 75% beperken. De investeringen in isolerende maatregelen kunnen zich binnen een paar jaar terugverdienen via een fikse verlaging van de stookkosten. Dit geldt zowel voor nieuwbouw als voor renovatie.

Wat zijn de voordelen van buitengevelisolatie?

Buitengevelisolatie wordt niet voor niets vaker toegepast tegenwoordig. De voordelen zijn legio:

Sterk isolerende werking

Enorme energiebesparing

Warmte van de muur wordt volledig benut

Beschermt tegen hitte in de zomer

Beschermt tegen schimmelvorming

Comfortabele woning

Oude gevels blijven beter intact met gevelisolatie in plaats van het aanbrengen van een nieuwe stuclaag.

Beschermt de wand tegen temperatuurverschillen, voorkomt schade door spanningsverschillen

Hogere isolatiewaarde haalbaar dan met spouwisolatie

snijvoeg-bg

Mooi en effectief isoleren, gaat dat samen?

In het ontwerp van een gevel is het de kunst om met behulp van vorm, kleur en textuur een gezicht en een eigen karakter aan een gebouw te geven. Naast esthetische waarden spelen ook de functionaliteit en duurzaamheid een cruciale rol in de waarde van een gevel. Bouwfysisch is isolatie aan de buitenzijde van de gevel de meest slimme oplossing. Niet alleen vanwege het condensprobleem, maar ook vanwege de mogelijkheid hoge RC-waardes te behalen zonder dat daar kostbare woonruimte aan verloren gaat. Dit resulteert in energiebesparing én CO2-reductie, waar ook door de overheid steeds meer op gestuurd wordt. Elk isolatiesysteem biedt talrijke combinatiemogelijkheden met decoratieve bekledingssystemen van Sto, die veel verder gaan dan alleen een kleur- of structuurselectie.

Buitengevelisolatie of spouwisolatie?

De spouwmuur is een praktische plaats om isolatie aan te brengen. Er is binnenshuis geen effect (geen ruimteverlies) en vochtproblemen doen zich alleen voor in extreme omstandigheden. Spouwisolatie is dus al een stap in de goede richting. Maar wanneer het op isolatiewaardes aankomt, zal deze methode nooit het succes van een buitengevelisolatie systeem kunnen evenaren. Bij spouwisolatie blijft de isolatiedikte beperkt tot de beschikbare spouwdikte (doorgaans 7 cm; een smallere spouw is bij jaren ‘20-’30 woningen echter geen uitzondering), waarmee slechts RC1,8 haalbaar is. Ook worden koudebruggen en kierdichtheidsproblemen niet opgelost.

Krijg ik subsidie op buitengevelisolatie?

Ja, maar de budgetten voor de Subsidie Energiebesparing Eigen Woning zijn vaak al snel volledig gereserveerd. Naast deze landelijke subsidie komt u in sommige gemeentes in aanmerking voor subsidies. Informeer hierover bij uw eigen gemeente of via deze website.

Zijn er nog andere stimuleringsmaatregelen voor buitengevelisolatie?

Op dit moment is de BTW voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden van woningen verlaagd naar 6%. Dit geldt alleen voor een woning van tenminste twee jaar oud. Het gaat daarbij om het BTW tarief voor arbeid en (in beperkte mate) voor materialen. De verlaging geldt niet voor overige ‘gewone’ verbouwingen. De btw-verlaging is een regeling van het ministerie van Financiën, die loopt via de Belastingdienst.

Op wat voor RC-waarde kom ik na buitengevelisolatie?

De RC-waarde bepaald in welke mate de woning zijn warmte vasthoudt. Het effect van gevelisolatie op de RC-waarde is heel lastig te bepalen. Er zijn heel veel factoren die de RC-waarde van uw woning bepalen. Het gaat onder andere om de constructie, de dakisolatie, glaswerk, etc. In principe geven we daarom geen garanties op beloofde RC-waardes.

Hoeveel ga ik besparen door gevelisolatie?

Dat is heel lastig te bepalen omdat uw RC-waarde door veel verschillende factoren bepaald worden. En het is afhankelijk van uw stookgedrag. In het algemeen geven wij geen indicaties af als we niet een complete analyse uit kunnen laten voeren.

Welke afwerking kan ik kiezen bij buitengevelisolatie?

U kunt kiezen uit een pleisterafwerking naar keuze/stijl. Of bijvoorbeeld voor siersteenstrips. In onze showroom hebben wij diverse voorbeelden.

Vragen over buitengevelisolatie bij Schuit Totaal Wonen

Waarom Schuit Totaal Wonen met isolatie voor de gevel?

Schuit Totaal Wonen wordt op dit moment veel gevraagd voor het aanbrengen van gevelisolatie. Zowel bij nieuwbouw als bestaande bouw. Schuit Totaal Wonen werkt ook als onderaannemer. Wij denken dat u geen spijt krijgt om ons in te schakelen omdat wij werken met:

Een compleet, systeemgecertificeerd gevelassortiment dat voldoet aan alle eisen

Diverse ontwerpen en gegarandeerde veiligheid van het systeem

Verschillende vormgevingsmogelijkheden en gegarandeerde systeemzekerheid

Exact op elkaar afgestemde producten en systemen.

Hoogste materiaalkwaliteit door gebruik van de beste grondstoffen.

Hoge kwaliteitseisen op het gebied van milieu- en gezondheidseffecten.

Garanties van 10 jaar op geleverd werk

Advies voor alle ontwerpvraagstukken

Individueel kleurconcept

Beproefde materialen met een groot potentieel voor eigen vormgevingsideeën

snijvoeg-bg

Helpt Schuit Totaal Wonen met het aanvragen van subsidies?

Nee. Dit is per gemeente verschillend en dient u zelf aan te vragen. Natuurlijk zijn wij bereid om vragen te beantwoorden en u te voorzien van aanvullende informatie.

Krijg ik garantie op buitengevelisolatie?

Bij Schuit Totaal Wonen krijgt u 10 jaar garantie, ook op buiten afbouwwerk zoals gevelisolatie van het merk Sto (dit merk voeren wij). Schuit Totaal Wonen kan 10 jaar garantie geven omdat het KOMO-gecertificeerd is, dit is het hoogst haalbare certificeringsniveau.

Kan iedereen buitengevelisolatie aanbrengen?

Nee. Lang niet alle stukadoors kunnen buitengevelisolatie aanbrengen. Het is een vak apart en vraagt de nodige ervaring en praktijkopleiding van bijvoorbeeld fabrikanten om het toe te kunnen passen. Schuit Totaal Wonen wordt op dit moment heel veel gevraagd voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw projecten.

Werken jullie ook als onderaannemer?

Ja wij werken ook voor aannemers als onderaannemer op een project. Schuit Totaal Wonen doet het hele proces: van platen aanbrengen, de mortel weefsellaag aanbrengen en de sierpleister of spachtelpoets aanbrengen.

Vragen over buitengevelisolatie bij een bestaande woning

Is buitengevelisolatie toepasbaar bij bestaande woningen?

Ja, maar niet altijd. Er kan veel ‘in de weg zitten’. Dus het is belangrijk dat u eerst nagaat of u de ruimte heeft om uw gevel met bijv. minimaal 12 centimeter dikker te maken. Stel u daarom de volgende vragen:

Heb ik voldoende ruimte achter dakgoten?

Heb ik voldoende ruimte bij het overstek?

Heb ik voldoende ruimte om het straatwerk aan te passen aan de gewenste dikte?

Heb ik voldoende ruimte bij kozijnen?

Is buitengevelisolatie zinvol bij bestaande woningen?

Ja, zie alle voordelen. Maar in de praktijk is er pas vanaf 12 centimeter dikte op de buitengevel een merkbaar verschil in RC-waarde. Vaak is het overstek daar niet op berekend of zijn er andere onderdelen zoals raamkozijnen e.d. die ‘in de weg zitten’.

Hoe zit het met mijn waterslagen?

De bestaande waterslagen moeten praktisch altijd vervangen worden en aangepast worden naar de nieuwe dikte van uw gevel.

Wat moet ik doen met mijn hemelwaterafvoer?

Per situatie moet bekeken worden of uw hemelwaterafvoer verplaatst moet worden. Bij een ruime overstek is vaak voldoende ruimte om achter de goot te ‘plakken’.

Kan ik een bijvoorbeeld een lamp ophangen aan mijn nieuwe buitengevel?

Ja dat kan. Maar het is wel goed om daar vooraf over na te denken. Door middel van een hard geperst blokken worden plekken gecreëerd waarin in combinatie met pluggen schroeven geboord kunnen worden. Hier zijn dus speciale blokken voor ontwikkeld. Het is belangrijk om vooraf te bepalen waar u lampen, naambordjes, deurbellen, etc. geschroefd wilt hebben.

Kunnen scheuren in buitengevelisolatie hersteld worden?

Ja dat kan. Daarvoor worden aparte herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Het gescheurde deel wordt vervangen, gerepareerd en weer netjes afgewerkt.

Iets vragen of een afspraak maken?

Bel 0341 - 360060 of gebruik ons contactformulier om uw bezoekje aan te kondigen.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Beoordeling 7.9 gebaseerd op 115 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist